Ruimte geven voor vragen

Een leidinggevende houdt voor zijn werknemers een presentie over het nieuwe functiewaarderingsstelsel. Aan het eind van zijn presentatie geeft hij ruimte voor het stellen van vragen, maar hij geeft niet echt antwoord. Hij beantwoordt de vragen met:

  • ‘Volgens mij heb ik hier zojuist al genoeg over verteld, ik denk dat dit al wel duidelijk moet zijn …’ (de vragensteller voelt zich dan dom).
  • ‘Uw vraag doet op dit moment niet ter zake …’ (vragensteller voelt zich afgewezen, het is immers een vraag die hem wel bezighoudt).
  • ‘Ik vermoedde al dat ik zo’n kritische reactie van jou kon verwachten’ (vragensteller voelt zich persoonlijk aangevallen en wordt weggezet als ‘zeur’).

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen