Verwijderen van persoonsgegevens uit het personeelsdossier

Monique heeft twee weken geleden een functioneringsgesprek gehad met haar leidinggevende. Tijdens het gesprek ontstond een felle discussie tussen Monique en haar leidinggevende over bepaalde aspecten van haar functioneren. Gisteren heeft Monique het verslag van het functioneringsgesprek ontvangen en zij denkt haar leidinggevende slim af te zijn door een verzoek tot gegevenswissing in te dienen. Monique heeft namelijk begrepen dat zij op grond van de AVG een recht op gegevenswissing heeft. Gaat dit recht zo ver dat de leidinggevende het verslag van het functioneringsgesprek op verzoek van Monique moet verwijderen?

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen