Rol van formeel leidinggevende als teamleden elkaars leiderschap niet accepteren

In een verpleeghuis werkt men sinds enige tijd met zelfsturende teams. Daardoor is er minder management nodig en dat wordt als positief ervaren. Er is aanvankelijk echter nog wel veel onduidelijkheid over hoe de aansturing en het maken van keuzes dan plaats moet gaan vinden. Je kunt immers niet over alles met z’n tienen (als geheel team) beslissingen nemen; dat kost teveel tijd en leidt vaak niet tot de beste oplossingen.

Daarom werkt men in het team steeds meer met teamrollen: teamleden krijgen bepaalde teamrollen toebedeeld, waarin zij het ‘leiderschap’ op zich mogen nemen. Zij nemen de initiatieven die behoren bij hun teamrol en zorgen dat er besluiten genomen worden en dat die ook tot uitvoering komen. Het ene teamlid is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de verlofplanningen, het andere teamlid houdt zich bezig met de herinrichtingsplannen van de gemeenschappelijke ruimtes en weer een ander teamlid zorgt samen met een collega voor inkoopzaken.

Het blijkt echter dat er wel eens discussies ontstaan, omdat de teamleden onder elkaar niet altijd elkaars ‘teamleiderschap’ accepteren. Daardoor blijven ze besluiten ter discussie stellen of houden ze zich niet aan wat het teamlid met de teamrol vraagt.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video’s en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen