Iedere mening en inbreng moet worden gerespecteerd en gewaardeerd

Een team van leerkrachten op een basisschool werkt al heel lang met elkaar samen. Veel leerkrachten werken al bijna 30 jaar op deze school en een aantal van hen is ook persoonlijk met elkaar bevriend. De nieuwkomers zoeken nog naar hun plek binnen de school.

In vergaderingen hebben de oudere leerkrachten vaak het hoogste woord. Zij zijn het vaak met elkaar eens omdat ze kunnen ‘lezen en schrijven met elkaar’. De jongere leerkrachten houden hun mening meestal voor zich, vooral omdat die nog wel eens afwijkt van wat de oudere leerkrachten verkondigen. Ze zijn bang dat als ze er tegenin gaan, zij niet geaccepteerd zullen worden door de oudere collega’s. Enkelen van hen zijn in een vergadering al een keer weggezet met woorden als: ‘Wat weet jij daar nou van, je komt hier pas net kijken’.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen