Auto van de zaak

  • Je kunt besluiten om aan je werknemers een auto in gebruik te geven. Vanuit fiscaal oogpunt spreekt men dan van het ter beschikking stellen van een auto van de zaak.
  • Daarmee stel je werknemers in staat om zakelijk te reizen, bijvoorbeeld naar klanten. Meestal gaat het om auto’s die je als werkgever leaset van een leasemaatschappij, maar ook om auto’s die eigendom zijn van de werkgever zelf. Aan een auto van de zaak zijn fiscale regels verbonden, afhankelijk van de manier waarop de werknemer de auto gebruikt.
  • Als de werknemer de auto ook voor privédoeleinden gebruikt, geldt dat je als werkgever een bepaald bedrag voor dat privégebruik bij het loon van de werknemer moet tellen als het privégebruik meer dan 500 kilometer op jaarbasis is. Op de bijtelling voor privégebruik komt een eventuele eigen bijdrage voor privégebruik van de werknemer in mindering. Over het restant zijn loonheffingen verschuldigd.
  • Je kunt privégebruik ook verbieden.
  • Naast een auto van de zaak kan het ook gaan om een bestelauto van de zaak.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen