Aandachtspunten bij fte-reductie als gevolg van het coronavirus

Luchtvaartmaatschappij KLM is een van de bedrijven die een fte-reductie heeft aangekondigd om de uitzonderlijke situatie als gevolg van het coronavirus het hoofd te bieden. Overweeg je om KLM te volgen en tijdelijke contracten te schrappen, let dan op de volgende aandachtspunten.

  • Tijdelijke arbeidsovereenkomsten van zes maanden of langer moet u uiterlijk één maand voor afloop van het contract aanzeggen.
  • Houdt u er rekening mee dat u een transitievergoeding verschuldigd bent.
  • Opgebouwde, niet genoten vakantiedagen moet u uitbetalen, evenals het tot dan toe opgebouwde vakantiegeld, winstdeling, bonusregeling en een dertiende maand.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video’s en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen