Verlofmogelijkheden tijdens het coronavirus

De bedrijfsvoering van veel bedrijven is in meer of mindere mate ontregeld als gevolg van het coronavirus. Ondernemingen zoeken naar mogelijkheden om zo goed mogelijk om te gaan met de omstandigheden zonder al te grote financiële schade op te lopen. U kunt onderstaande verlofmogelijkheden bespreekbaar maken en bekijken wat mogelijk is.

  • Hoofdregel is dat een werkgever de vakantie van de werknemer moet vaststellen conform de wensen van de werknemer.
  • Een werkgever mag een werknemer niet verplichten tot het opnemen van onbetaald verlof.
  • Een werkgever kan besluiten werknemers op non-actief te stellen gedurende het coronavirus, bijvoorbeeld om risico’s ten aanzien van besmetting te voorkomen.
  • Werknemers kunnen calamiteitenverlof  gebruiken als zij met een plotseling probleem te maken krijgen.
  • De werknemer kan kortdurend zorgverlof opnemen als sprake is van ziekte van een partner of kind.
  • Als de werknemer langdurend zorg moet verlenen bij een levensbedreigend situatie van een zieke partner, kind of ouder, dan heeft hij recht op langdurend zorgverlof.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen