Vergeten einde tijdelijk arbeidscontract te bevestigen

Maartje treedt voor een jaar als vestigingsmedewerker in dienst bij een uitzendbureau. Op 12 maart loopt haar contract af. De werkneemster komt op 13 maart gewoon naar haar werk en gaat aan de slag. Diezelfde dag ontdekt de leidinggevende dat het contract is afgelopen. Hij geeft haar een brief met als datum 9 maart, waarin staat dat haar contract niet wordt verlengd. Dit is echter te laat. Het contract van Maartje is verlengd voor dezelfde duur als haar oorspronkelijk contract, een jaar. Wat had u beter kunnen doen?

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen