Omgaan met een disfunctionerende werknemer

Henry functioneert niet goed. Hij haalt zijn omzettargets niet, komt geregeld te laat, ziet er vaak slonzig uit en zit de hele dag in zijn telefoon te kijken, óók als hij met iemand in gesprek is. Als de maandcijfers worden gepresenteerd blijkt dat Henry zijn omzet wéér niet heeft gehaald. De leidinggevende is het nu meer dan zat. Hij wil Henry ontslaan. Voor de leidinggevende is de maat al vol en nu moet hij met Henry nog een verbetertraject van een paar maanden gaan doorlopen voordat hij Henry op grond van disfunctioneren kan ontslaan. Dit wordt een lange en energievretende weg voor de leidinggevende, bovendien zal Henry geen écht eerlijke kans meer van zijn leidinggevende krijgen. Hoe had de leidinggevende dat beter kunnen aanpakken?

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen