Een tijdelijk arbeidscontract afsluiten

  • Het belangrijkste kenmerk van een tijdelijk arbeidscontract, is de duur. Er geldt hiervoor geen wettelijk maximum of minimum. De duur spreek je af met de werknemer. Een tijdelijk arbeidscontract eindigt automatisch als de duur verstrijkt. 
  • Het is ook mogelijk om geen einddatum af te spreken in een tijdelijk arbeidscontract, maar het einde te koppelen aan een bepaalde gebeurtenis. Koppel je het einde aan een project, aan bepaalde werkzaamheden of aan de vervanging van een werknemer, zorg er dan voor dat je het einde van het contract heel precies omschrijft.
  • De regels die gelden voor tijdelijke contracten wijken soms af van de regels die gelden voor vaste contracten. Dat geldt bijvoorbeeld voor concurrentiebedingen en de proeftijd. Bovendien moet je bij een tijdelijk arbeidscontract kiezen of je een tussentijds opzegbeding in het contract opneemt of niet.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen