Een tijdelijk arbeidscontract afsluiten

  • Het belangrijkste kenmerk van een tijdelijk arbeidscontract, is de duur. Er geldt hiervoor geen wettelijk maximum of minimum. De duur spreekt u af met de werknemer. Een tijdelijk arbeidscontract eindigt automatisch als de duur verstrijkt. 
  • Het is ook mogelijk om geen einddatum af te spreken in een tijdelijk arbeidscontract, maar het einde te koppelen aan een bepaalde gebeurtenis. Koppelt u het einde aan een project, aan bepaalde werkzaamheden of aan de vervanging van een werknemer, zorg er dan voor dat u het einde van het contract heel precies omschrijft.
  • De regels die gelden voor tijdelijke contracten wijken soms af van de regels die gelden voor vaste contracten. Dat geldt bijvoorbeeld voor concurrentiebedingen en de proeftijd. Bovendien moet u bij een tijdelijk arbeidscontract kiezen of u een tussentijds opzegbeding in het contract opneemt of niet.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen