Werknemer meldt zich ziek met een kater van de avond ervoor

Piet is een groot fan van Ajax en volgt alle wedstrijden op de voet. Een spannende dag breekt aan als Ajax voetbalt om het landskampioenschap. Piet gaat met vrienden de stad in om de wedstrijd te volgen. Ajax heeft succes en gaat er met de titel vandoor. De hele stad, onder wie Piet, viert tot in de late uurtjes feest. Piet heeft iets te diep in het glaasje gekeken en wordt de volgende ochtend flink ziek wakker. Hij besluit open en eerlijk te zijn en meldt zich bij zijn leidinggevende ziek vanwege een kater. De leidinggevende vindt dit geen reden om je ziek te melden. Hij besluit geen loon aan Piet uit te betalen.
Kan de leidinggevende het loon in dit geval zomaar niet uitbetalen?

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen