Werknemer heeft een burn-out door zijn werk

Jan werkt al vele jaren voor dezelfde werkgever. Dag in dag uit werkt hij met hart en ziel voor de zaak. Hij zegt nooit nee en gaat helemaal voor zijn werk. Dit in tegenstelling tot zijn nieuwe collega Nicole. Zij loopt volgens hem de kantjes ervan af en krijgt voor zijn gevoel evenveel waardering als hij. Jan heeft hier zodanig last van dat hij uitgeblust raakt. Hij komt op het punt dat hij helemaal niets meer kan. Hij bezoekt de huisarts. Die stelt vast dat Jan een burn-out heeft. Een burn-out die veroorzaakt is door zijn werk. Jan meldt zich ziek bij zijn leidinggevende en geeft aan dat hij voorlopig niet kan werken.

Wat moet de leidinggevende doen?

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen