Werkneemster is zwanger en meldt zich ziek

Marieke is zwanger van haar eerste kindje. Zij werkt fulltime. De laatste dagen voelt zij zich minder goed. Ze is misselijk, heeft hoofdpijn en een grieperig gevoel. Ze vertrouwt het niet en bezoekt de huisarts. Die stuurt haar door naar het ziekenhuis. Daar stellen de artsen vast dat Marieke zwangerschapsvergiftiging heeft. Marieke mag niet meer werken. Zij meldt zich ziek bij haar leidinggevende. Ze heeft nog maar twee weken te gaan voor haar verlof en blijft uiteindelijk ziek thuis totdat haar verlof ingaat. 
Tijdens de bevalling treden er complicaties op. Zodanig dat zij ook na haar bevallingsverlof niet in staat is om weer aan het werk te gaan.

Wat moet de leidinggevende doen?

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen