Concurrentiebeding afspreken in een tijdelijk arbeidscontract

  • Door een concurrentiebeding op te nemen in een arbeidscontract kunt u voorkomen dat een werknemer bij een concurrent in dienst treedt en gebruik maakt van zijn kennis van uw bedrijf of cliënten 'meeneemt'.
  • In beginsel in het verboden om een concurrentiebeding op te nemen in een tijdelijk arbeidscontract. Een concurrentiebeding in een tijdelijk arbeidscontract is alleen geldig als u daarvoor een zwaarwegend bedrijfsbelang heeft. U moet dit belang omschrijven in het concurrentiebeding.
  • Een relatiebeding lijkt erg op een concurrentiebeding. In principe gelden dezelfde regels voor het opnemen van een relatiebeding en een concurrentiebeding in een tijdelijk arbeidscontract.
  • Vermoedt u dat een tijdelijk werknemer na afloop van zijn contract zijn concurrentiebeding overtreedt, dan kunt u verschillende stappen nemen. Houd u er rekening mee dat een rechter alsnog kan beoordelen dat het concurrentiebeding in het tijdelijke contract niet geldig is.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen