Payrollwerknemer inlenen

  • Maakt u gebruik van payrolling, dan bepaalt u wie u wilt aannemen. Het personeel komt echter in dienst bij een payrollbedrijf.
  • Een groot deel van de HR-taken neemt het payrollbedrijf over, maar een deel blijft uw verantwoordelijkheid.
  • Payrolling heeft verschillende voor- en nadelen. Een voordeel is dat u of uw bedrijf af is van veel administratieve rompslomp. Een nadeel zijn de extra kosten die u maakt ten op zichte van een werknemer die in dienst is.
  • Payrolling kan worden ingedeeld in drie fasen: de voorfase, de fase waarin het dienstverband loopt en de fase waarin het dienstverband beëindigd wordt.
  • Ook ten aanzien van payroll-cntracten geldt een wettelijk maximum. Payrolling is dus niet geschikt om te voorkomen dat een tijdelijk dienstverband overgaat in een vast  dienstverband.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video’s en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen