Payrollwerknemer inlenen

  • Bij payrolling kiest de opdrachtgever zelf een werknemer, maar die treedt dan niet bij hem in dienst, maar bij het payrollbedrijf. De werknemer gaat (exclusief) bij de opdrachtgever aan het werk.
  • Een groot deel van de HR-taken neemt het payrollbedrijf over, maar een deel blijft uw verantwoordelijkheid.
  • Payrolling heeft verschillende voor- en nadelen. Een voordeel is dat u of uw bedrijf af is van veel administratieve rompslomp. Een nadeel zijn de extra kosten die u maakt ten op zichte van een werknemer die bij u in dienst is.
  • Aan de payrollwerknemers moeten dezelfde arbeidsvoorwaarden worden aangeboden als aan de medewerkers die rechtstreeks in dienst zijn (of zouden zijn) bij het bedrijf waar wordt gewerkt. 
  • Payrolling kan worden ingedeeld in drie fasen: de voorfase, de fase waarin het dienstverband loopt en de fase waarin het dienstverband beëindigd wordt.
  • Ook ten aanzien van payroll-contracten gelden de wettelijk maxima voor tijdelijke contracten; maximaal drie contracten in maximaal drie jaar. 

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video’s en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen