Payrollwerknemer inlenen

  • Bij payrolling zorgt het bedrijf zelf voor de werving en selectie van een nieuwe werknemer. Deze nieuwe werknemer treedt echter niet bij het bedrijf in dienst, maar bij een extern payrollbedrijf. De werknemer gaat, net als werknemers die wel bij het bedrijf in dienst treden, (exclusief) bij het bedrijf (de opdrachtgever van het payrollbedrijf) aan het werk.
  • Een groot deel van de HR-taken neemt het payrollbedrijf over, maar een deel blijft jouw verantwoordelijkheid.
  • Payrolling heeft verschillende voor- en nadelen. Een voordeel is dat je af bent van veel administratieve rompslomp. Een nadeel is natuurlijk dat het payrollbedrijf voor zijn werk en voor zijn risico betaald moet worden.
  • Aan de payrollwerknemers moeten dezelfde arbeidsvoorwaarden worden aangeboden als aan de medewerkers die rechtstreeks in dienst zijn (of zouden zijn) bij het bedrijf waar ze werken. 
  • Payrolling kan worden ingedeeld in drie fasen: de voorfase, de fase waarin het dienstverband loopt en de fase waarin het dienstverband beëindigd wordt.
  • Ook ten aanzien van payroll-contracten gelden de wettelijk maxima voor tijdelijke contracten; maximaal drie contracten in maximaal drie jaar. 

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen