Proeftijd niet schriftelijk overeengekomen

Petra heeft een arbeidsvoorwaardengesprek waarin het tijdelijke arbeidscontract voor de duur van een jaar op tafel komt. Alle voorwaarden worden met Petra besproken, ook de proeftijd van één maand. Petra is akkoord en zegt dat tegen de leidinggevende. Ze geven elkaar een hand en Petra begint de volgende maandag. Maar Petra ondertekent het contract nooit.

De leidinggevende zegt Petra na twee weken werken dat hij toch niet zo tevreden is over haar werk en zegt het contract op. Mag de leidinggevende Petra in de proeftijd ontslaan? 

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen