Proeftijd na een uitzendcontract

Charlotte werkt sinds twee maanden als uitzendkracht bij een bloemenbedrijf. De leidinggevende van Charlotte is erg tevreden over haar. Hij biedt haar een tijdelijk arbeidscontract aan voor de duur van een jaar. De leidinggevende neemt voor de zekerheid wel een proeftijd van een maand op. Twee weken nadat het tijdelijke arbeidscontract van Charlotte is ingegaan, komt er een nieuwe uitzendkracht die haar werk nog beter doet dan Charlotte. De leidinggevende van Charlotte zegt haar contract in de proeftijd op en biedt de nieuwe uitzendkracht een tijdelijk arbeidscontract aan.

Is de proeftijd van Charlotte geldig? Mag een werkgever na een uitzendovereenkomst een contract aanbieden met hierin opgenomen een proeftijd?

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen