Situatie waarin payrolling nadelig kan zijn

Een leidinggevende hoort van zijn belangrijkste klant dat deze volgend jaar zijn bedrijf beëindigt. Dit heeft voor de organisatie waar de leidinggevende werkt grote consequenties. De leidinggevende schat in dat de onderneing afscheid moet nemen van circa 70 procent van zijn medewerkers.
Als hij de regels voor bedrijfseconomisch ontslag bekijkt, dan ziet de leidinggevende dat hij afscheid moet nemen van medewerkers die hij niet kwijt wil. Hij bedenkt een plan; regeren is immers vooruitzien. De leidinggevende wil die medewerkers met wie hij volgend jaar niet door wil, onderbrengen bij een payrollbedrijf. Dan kan hij volgend jaar van het payrollbedrijf en van de medewerkers die hij daarin heeft ondergebracht in één klap afscheid nemen. Lukt dit plan van de leidinggevende?

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen