Situatie waarin payrolling nadelig kan zijn

Een leidinggevende hoort van zijn belangrijkste klant dat deze volgend jaar zijn bedrijf beëindigt. Dit zal voor de organisatie van de leidinggevende grote consequenties hebben. Zo zal de leidinggevende afscheid moeten nemen van 70 procent van zijn medewerkers. Als hij de regels voor bedrijfseconomisch ontslag bekijkt, moet hij afscheid nemen van medewerkers die hij niet kwijt wil. Hij overweegt daarom de medewerkers waarmee hij volgend jaar niet door wil, onder te brengen bij een payrollbedrijf, zodat hij volgend jaar van die medewerkers afscheid kan nemen. Met de medewerkers die nog in dienst zijn bij het bedrijf, kan hij dan doorgaan. Is dat verstandig?

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video’s en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen