Ontslagboodschap komt voor werknemer als donder bij heldere hemel

Koen is al talloze keren door zijn leidinggevende op het matje geroepen omdat hij te laat op zijn werk verscheen. Hij heeft eerste, tweede en laatste waarschuwingen gehad. Aan Koen is verteld dat hij wordt ontslagen als hij weer te laat komt. De leidinggevende is begripvol geweest en boos. Hij heeft Koen uitgelegd dat zijn collega’s niet aan het werk kunnen als hij er niet is en dat dit het bedrijf geld kost.

Maar het mag allemaal niet baten. Als Koen het presteert om in één week tijd vier van de vijf keer meer dan twintig minuten te laat te komen, is de maat vol voor de leidinggevende. Hij gaat Koen vertellen dat hij het contract gaat beëindigen. De leidinggevende neemt aan dat Koen dat begrijpt en bereidt zich daarom niet voor op het gesprek. Hij roept Koen bij zich en vertelt hem dat hij het dienstverband wil beëindigen.

Koen reageert geschokt, overdonderd en barst in snikken uit. Hij kon er niets aan doen dat hij die ochtend te laat was: er was een ongeluk gebeurd waardoor een verkeersopstopping is ontstaan. En vorige week waren er twee collega’s te laat die ook niet worden ontslagen. 

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen