Maximum aantal tijdelijke arbeidscontracten

  • Bij het verlengen van een tijdelijk arbeidscontract moet rekening gehouden worden met twee wettelijke maxima. Worden deze maxima of wordt een van deze maxima overschreden, dan wordt het tijdelijke arbeidscontract automatisch omgezet in een contract voor onbepaalde tijd: een vast contract. Wil je niet dat een werknemer een vast contract krijgt, hou dan rekening met deze maxima.
  • Het eerste maximum dat geldt is het maximale aantal tijdelijke contracten dat achter elkaar mag worden aangegegaan. Dat maximum is drie.
  • Het tweede maximum dat geldt is de maximale duur van een totale reeks van tijdelijke contracten. Dat maximum is 36 maanden.
  • Soms mag je op basis van een cao afwijken van de wettelijke maxima.
  • Voor AOW-gerechtigde werknemers gelden andere maxima. 

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen