Overeenkomst van opdracht blijkt toch arbeidsovereenkomst

Een leidinggevende spreekt af met Katinka dat zij een halfjaar als zzp-er het werk van een zieke collega komt overnemen. In het contract van Katinka staat dat zij iedere maandag, dinsdag en donderdag van 9.00  tot 17.00 uur komt werken en dat zij dan opdrachten uitvoert die zij van de leidinggevende krijgt. Katinka heeft tussen de middag een half uur onbetaald pauze. Katinka verdient € 2.000,- per maand. Nadat Katinka twee maanden heeft gewerkt, wordt zij ziek. Katinka heeft geen inkomen en gaat naar een jurist. De jurist constateert dat in feite sprake is van een dienstverband en eist namens Katinka dat haar loon tijdens haar ziekte wordt doorbetaald. Wordt zij doorbetaald tijdens haar ziek zijn omdat er sprake is van een dienstverband of niet?

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen