Leidinggevende loopt vast met oproepcontract met voorovereenkomst

Een leidinggevende heeft met Jans een oproepcontract met voorovereenkomst afgesloten.
Als een vaste medewerker met zwangerschapsverlof gaat, vraagt de leidinggevende of Jans wil komen werken van 1 juni tot 1 oktober. Jans wil dat wel. Er ontstaat op dat moment een tijdelijk arbeidscontract voor de bepaalde duur van 1 juni tot 1 oktober. Op 1 oktober loopt het tijdelijke arbeidscontract automatisch af. De arbeidsvoorwaarden liggen al vast in de voorovereenkomst.
Op 15 oktober vraagt de leidinggevende of Jans een middagje wil komen invallen. Ook dat wil Jans wel. Er ontstaat op dat moment een tijdelijk arbeidscontract. Dit keer voor de bepaalde duur van één middag: van 15 oktober 13.00 uur tot 15 oktober 17.00 uur. Op 15 oktober om 17.00 uur loopt het tijdelijke arbeidscontract automatisch af.
Op 15 maart wordt Jans door de leidinggevende gevraagd om tijdens de tweeweekse vakantie van een werknemer, de honneurs waar te nemen. Ook hiermee stemt Jans in. Ook nu ontstaat door de instemming van Jans een tijdelijk arbeidscontract, nu voor de duur van twee weken. Op 1 oktober loopt het tijdelijke arbeidscontract automatisch af. Op 29 maart loopt het tijdelijke arbeidscontract automatisch af. Een leidinggevende heeft met Jans een oproepcontract met voorovereenkomst. Ter vervanging van een zwangere medewerker komt Jans werken voor een bepaalde tijd en ontstaat er een tijdelijk arbeidscontract voor een bepaalde duur. Daarna schakelt de leidinggevende Jans nog een paar keer in, nu steeds voor hele korte perioden.
Welke gevaren loopt de leidinggevende?

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video’s en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen