Einde bevallingsverlof niet duidelijk omschreven

Ben heeft een arbeidsovereenkomst bij YHB. Hij vervangt Wanda die met zwangerschaps- en bevallingsverlof is. In zijn contract staat dat zijn arbeidsovereenkomst eindigt op de dag waarop het bevallingsverlof van Wanda eindigt. Wanda neemt de laatste vier weken van haar verlof gespreid op; zij gaat 20 weken lang vier in plaats van vijf dagen per week werken. Het bevallingsverlof eindigt daardoor 16 weken later dan gepland. Hoogstwaarschijnlijk is de hulp van Ben in de laatste 20 weken niet meer (fulltime) nodig. Dit levert een extra kostenpost op voor de leidinggevende. Wat had hij anders moeten doen

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen