Mondeling aanzeggen (casus jurisprudentie)

Een pedagogisch medewerkster is op 4 augustus 2014 voor bepaalde tijd in dienst getreden. Het contract eindigt op 3 februari 2015. Op 15 januari 2015 spreken de werkneemster en de werkgever met elkaar. De werkgever vertelt de werknemer dat hij haar contract niet zal verlengen na 3 februari.
De werkneemster laat de werkgever na afloop van haar contract weten dat hij niet heeft aangezegd zoals hij dat had moeten doen. De aanzegging was immers niet schriftelijk gedaan.
De werkgever zegt dat hij de werkneemster op 30 december 2014 al een brief heeft gestuurd waarin hij heeft geschreven dat het contract niet wordt verlengd. De werkneemster zegt dat ze deze brief niet heeft gekregen.
Als de werkgever weigert om te betalen, stapt de werkneemster naar de rechter. Heeft zij gelijk? 

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video’s en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen