Mondeling aanzeggen (casus jurisprudentie)

Een jonge marketeer is op 6 januari 2020 voor een jaar in dienst getreden bij de werkgever. In het arbeidscontract staat dat het de intentie is om in januari 2021 een vast dienstverband aan te gaan. In september is de werkneemster ziek geworden. Een maand later heeft de leidinggevende via TEAMS aan de werkneemster verteld dat haar dienstverband niet wordt verlengd.
Als de werkneemster uit dienst is, laat ze haar leidinggevende weten dat ze een maandsalaris krijgt, een aanzegvergoeding, omdat hij haar niet schriftelijk heeft laten weten dat het arbeidscontract eindigt. De leidinggevende is het daar niet mee eens. Wie krijgt gelijk?

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen