Ontslag op staande voet en ontslag wegens verwijtbaar handelen

  • Als een werknemer iets heel ergs heeft gedaan, zo erg dat van u als zijn leidinggevende niet kan worden verlangd dat u het arbeidscontract nog één minuut langer in stand houdt, mag u hem per direct op staande voet ontslaan.
  • Soms is ontslag op staande voet geen goed idee. Bijvoorbeeld omdat u niet zeker bent of de reden ernstig genoeg is. Of omdat de persoonlijke omstandigheden van de werknemer aan ontslag op staande voet in de weg staan. Of omdat u de werknemer niet metéén heeft weggestuurd. In die gevallen kan ontslag wegens verwijtbaar handelen uitkomst bieden. 
  • Bij ontslag wegens verwijtbaar handelen heeft de werknemer zich zodanig gedragen dat ontslag op staande voet waarschijnlijk gegeven had kunnen worden. U kiest er dan echter voor om de werknemer niet meteen weg te sturen, maar om de rechter te vragen het arbeidscontract te beëindigen.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video’s en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen