Luisteren naar de werknemer

Een werknemer komt bij zijn leidinggevende omdat hij moeite heeft met een collega waarmee hij veel moet samenwerken. De leidinggevende reageert erop door er direct zijn eigen invulling aan te geven. Hij zegt: “Ja, dat gebeurt altijd wel, dat een collega je niet echt ligt. Dat heb je nu eenmaal in het werk. Met de een kun je beter door één deur dan met de ander. Ik heb dat zelf wel eens gehad toen ik nog werkte als ... Toen had ik een collega die altijd als ik zei ‘Laten we het zo gaan doen …’ reageerde met ‘Nee, dat lijkt me niks’. Gek werd ik ervan! Wat ik altijd deed als hij dat zei, was ...” 

Op deze manier luistert de leidinggevende niet meer naar het verhaal van de werknemer en wat hem dwars zit. Bovendien neemt hij zijn eigen verhaal als maatgevend: ‘Zo moet je dat doen’. Dat past misschien niet helemaal in de situatie van de werknemer.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen