Balans in ‘geven en nemen’


 

Werknemer Anton werkt al dertig jaar voor een winkelketen. Hij heeft jarenlang hard gewerkt, soms ten koste van zijn privéleven. Vanuit ‘hart voor de zaak’ heeft hij daar nooit een probleem van gemaakt. 

Nu wordt  – door verruiming van de openingstijden van de filialen – wat betreft hun werktijden een beroep gedaan op meer flexibiliteit van de werknemers. Anton verwacht dat zijn werkgever hem gezien zijn verdiensten in het verleden regelmatige werktijden blijft bieden. Dat gebeurt echter niet en Anton is daarover teleurgesteld. Hij begint de kantjes er van af te lopen en is niet meer bereid nog iets extra’s te doen voor de zaak. Zijn leidinggevende begrijpt het niet, omdat Anton altijd zo'n loyale werknemer was.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen