‘Stel dat …’-vraag stellen

In een gezondheidscentrum stelt men de volgende vraag: ‘Stel, een patiënt stapt hier over vijf jaar binnen, hoe zouden we dan willen dat het hier is?’ De werknemers noemen in eerste instantie veel zaken die ze op dit moment niet goed vinden gaan: ‘Dan zit de patiënt níet meer zo lang in de wachtkamer’ en ‘Dan voelt de patiënt níet de druk dat hij moet opschieten met zijn verhaal, omdat de arts weinig tijd voor hem heeft’. 

De leidinggevende vraagt: ‘We noemen nu zaken die we niet meer willen, maar vertaal dat eens naar 'wat willen we dan wel zien?'

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen