Onpartijdig blijven

Anne is leidinggevende van een team in de ouderenzorg. In het team zijn al langere tijd spanningen. Er wordt veel over elkaar geroddeld, vooral over het feit dat sommige werknemers er de kantjes van aflopen. Hierdoor draaien steeds dezelfde mensen voor de extra taken op.

Anne opent in een teamvergadering het gesprek hierover. Ze krijgt snel bijval van Petra, een werknemer die ze erg waardeert. Petra geeft aan dat ‘er een groepje collega’s is’ dat altijd de hielen licht als er iets extra’s gedaan moet worden. Ze noemt geen namen. 

Leidinggevende Anne kijkt onbewust naar Lies, omdat ze denkt dat Petra op haar doelt. Ze vraagt: ‘Waarom laten sommigen van jullie altijd anderen de zaken opknappen?’, waarbij ze Lies nog steeds aankijkt. Lies voelt zich aangevallen en in haar reactie lopen de emoties hoog op. Ze voelt dat er geen begrip is voor haar redenen om soms duidelijk grenzen te stellen.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen