Positieve kwaliteiten onderzoeken

Een team hypotheekadviseurs werkt al een aantal weken aan verbetering van de samenwerking. De leidinggevende heeft dit geïnitieerd, omdat de slechte teamsfeer ten koste gaat van de dienstverlening aan de klant.

In een teamvergadering kijkt het team terug op de afgelopen weken. Leidinggevende Roelof vindt dat er nog steeds veel misgaat en confronteert zijn team daarmee. Daarmee wil hij duidelijk maken dat ‘we er nog lang niet zijn’. Hij zegt: ‘Ik zie nog steeds dat jullie je problemen bij mij neerleggen in plaats van ze samen op te lossen. En in het geval van klant X hebben jullie echt langs elkaar heen zitten werken in plaats van samen te overleggen, waardoor er een klacht kwam van klant X.’

De werknemers zijn teleurgesteld, want ze hebben bewust en hard gewerkt aan het verbeteren van de samenwerking. Maar niet alles is natuurlijk in één keer goed gegaan ...

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen