Gedeelde visie ontwikkelen: stel de 'droomvraag'

Wanneer uw team werkt vanuit een heldere gedeelde visie, hebben uw werknemers een ‘kompas’ waarmee ze voortdurend zelf kunnen afwegen wat in hun werk het juiste is om te doen. Als leidinggevende hoeft u hen steeds minder voor te schrijven, bij te sturen en te controleren. 
Neem als leidinggevende het initiatief in het ontwikkelen van een gedeelde visie in uw team, maar ga niet zelf een visie bedenken en opdringen aan uw werknemers. Door er met uw team aan te werken, ontstaat bovendien meer binding tussen uw werknemers: ‘Dit is waar wij samen voor gaan!’ 

In dit document staan vragen die u met uw werknemers kunt delen om het gesprek over de visie aan te gaan. 

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen