Ontslag op staande voet wegens diefstal

Kira en Anniek werken bij een grand café. Een klant legt een briefje van € 5,- op de bar en zegt tegen Kira: ‘Voor in de fooienpot.’ Als Anniek een paar seconde later langs de bar loopt en het briefje ziet liggen, kijkt ze om zich heen, pakt het briefje op en stopt het in haar broekzak. Anniek weet niet dat Kira heeft gezien wat ze zojuist deed. Kira vraagt vervolgens aan Anniek: ‘Weet jij waar dat briefje van € 5,- is gebleven?.’ Anniek antwoordt: ‘Geen idee.’ Even later ziet Kira via de spiegelwand dat Anniek het briefje uit haar zak haalt, op de bar legt en naar Kira roept: ‘Oh joh, hier ligt het.’

Kira vertelt dit verhaal aan haar leidinggevende. Hij bekijkt de cameraopnames. Deze bevestigen het verhaal van Kira. De leidinggevende roept Anniek bij zich en vraagt om uitleg. Kan hij Anniek op staande voet ontslaan?

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen