Ontslag op staande voet wegens mishandeling leidinggevende

Ron is bouwvakker. Hij werkt in een team met vier andere bouwvakkers, twee metselaars, twee installateurs en zijn (meewerkende) leidinggevende. De sfeer in het team is ‘ouwe-jongens-krentenbrood’: er wordt gescholden, gevloekt en gespuugd. Ook wordt geregeld een ‘geintje’ uitgehaald, zoals zout in de koffie, een hamer vastlijmen aan de werkbank en insecten in broodtrommels stoppen. De leidinggevende doet vrolijk mee. Op een dag demonteert hij de telefoon van Ron. De vrouw van Ron staat op het punt om te bevallen van hun eerst kind en als Ron ziet wat de leidinggevende met zijn telefoon heeft gedaan wordt hij boos. Hij geeft hem een harde duw, waardoor de leidinggevende zijn arm bezeert. 

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen