Ontslag op staande voet wegens schending geheimhoudingsverplichting

Deborah werkt bij een farmaceutisch bedrijf. Zij is bezig met de ontwikkeling van een nieuw medicijn tegen ALS. De resultaten zijn verbluffend, maar in het medicijn zit een verboden middel. De leidinggevende van Deborah legt alle medewerkers die aan het medicijn werken een geheimhoudingsverplichting op. Hij wijst er met name op dat nooit iemand iets te horen mag krijgen over het verboden middel dat in het medicijn zit. Deborah heeft thuis onderzoek gedaan naar het verboden middel. Het middel is zeer schadelijk voor de gezondheid en kan leiden tot algehele verlamming als het langer dan drie maanden wordt gebruikt. Deborah vindt dat zij niet langer kan zwijgen en informeert de directeur. De directeur wijst Deborah op haar geheimhoudingsverplichting en stuurt haar weg. Deborah informeert daarna de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen