Ontslag op staande voet wegens werkweigering

Aziz is projectassistent. Hij werkt met twee projectleiders en drie andere projectassistenten aan een groot en belangrijk project. De deadline van het project is overmorgen. Hoewel ze op schema liggen, moet er nog veel gebeuren. De leidinggevende (een van de projectleiders) loopt bij Aziz binnen. Hij vertelt dat de andere projectleider die met de twee andere projectassistenten met de auto op weg was naar de klant, een ernstig auto-ongeluk heeft gehad. Alle drie de collega’s liggen in het ziekenhuis. Niemand is er ernstig aan toe, maar ze moeten wel een nachtje blijven. Hij vraagt Aziz om een extra deel van de taken op zich te nemen en die avond over te werken. Hij biedt Aziz aan om zijn overwerkuren dubbel aan hem uit te betalen. Aziz weigert. Hij heeft afgesproken om vanavond met vrienden de stad in te gaan en heeft écht geen zin om vanavond te werken. Ook na aandringen van de projectleider houdt Aziz voet bij stuk; hij gaat niet overwerken!

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen