Ontslag op staande voet aan het einde van de week

Hanna werkt in een supermarkt achter de kassa. De leidinggevende van Hanna is erachter gekomen dat Hanna een hele rol met ‘koopzegels’ in haar tas heeft gestopt. Als hij Hanna hiermee confronteert, geeft zij toe dat zij deze rol wilde meenemen naar huis. De leidinggevende vindt dit reden genoeg om Hanna op staande voet te ontslaan. 

De leidinggevende bekijkt de bezetting en ziet dat hij het vertrek van Hanna vanaf volgende week kan opvangen door vervangers in te schakelen. Hij loopt naar Hanna toe en geeft haar ontslag op staande voet. Hij laat Hanna weten dat ze deze week nog werkt maar daarna niet meer welkom is.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen