Verstoorde werkrelatie tussen twee werknemers

Bert en Chantal werken samen in een klein bedrijf met zeven werknemers en één leidinggevende. Bert is net gescheiden en ziet Chantal wel zitten. Bert vraagt Chantal mee uit. Maar Chantal weigert. Bert reageert hier niet sportief op. Hij zegt geen woord meer tegen haar en weigert om met haar samen te werken. Hij maakt rotopmerkingen tegen en over Chantal. Hij kraakt haar werk af, ook in het bijzijn van andere collega’s. 

Maar ook Chantal gaat niet vrijuit. Ze maakt Bert continu belachelijk. Ze heeft zijn screensaver veranderd in een gebroken hart met tranen. Ze heeft een blauwe doos tissues op zijn bureau gezet met een kaartje erbij: ‘Blauwtje gelopen? Droog hier je tranen!’ Ook belt Chantal vanaf haar werkplek – en hoorbaar voor alle collega’s inclusief Bert – met de ex van Bert. Zij heeft het met haar over het uiterlijk en de kledingstijl van Bert terwijl zij Bert steeds van boven naar beneden met haar ogen opneemt. De leidinggevende en de collega’s van Bert en Chantal zijn deze situatie meer dan zat. Wat moet de leidinggevende doen?
 

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen