Strijd over het beleid op hoog niveau

Het bestuur van een kunstinstituut heeft een directeur aangesteld. Het bestuur en de medewerkers van het instituut vinden dat de directeur zich vooral moet bezighouden met de organisatie van het instituut en met het aansturen van de medewerkers. De directeur vindt dat hij juist vooral op het artistieke vlak bezig moet zijn: daar ligt ook zijn kracht.

Het bestuur probeert de directeur te bewegen om organisatorische zaken goed (beter) op te pakken. De directeur en het bestuur spreken geregeld met elkaar. Het bestuur stelt een coach aan en begeleidt de directeur bij diverse projecten. Na een half jaar blijkt dat de directeur en het bestuur het hardgrondig oneens zijn met elkaar over de manier waarop de directeur het kunstinstituut moet leiden.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen