Leidinggevende heeft werknemer ontslagen maar er geldt een opzegverbod

De leidinggevende vraagt aan het UWV om toestemming te geven om vijf mensen te ontslaan. Er moet namelijk flink worden bezuinigd op de personeelskosten. Het UWV verleent de toestemming voor alle vijf de medewerkers. Sacha heeft vorige week laten weten dat ze zwanger is. De leidinggevende zegt het arbeidscontract van Sacha toch gewoon op. Later komt hij erachter dat er voor Sacha een opzegverbod geldt, namelijk het opzegverbod tijdens zwangerschap. Ondanks de toestemming van het UWV had hij Sacha helemaal niet mogen ontslaan. Wat kan er gebeuren?

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen