Opschorten proeftijd vanwege ziekte

Adriaan heeft een jaarcontract gekregen met een maand proeftijd. Hij begint op 1 mei met werken. Hij struikelt ’s middags en breekt zijn been. Hij kan zes weken niet werken. De leidinggevende heeft niet kunnen testen of Adriaan voldoet en Adriaan heeft niet kunnen testen of hij de baan leuk genoeg vindt. Adriaan en zijn leidinggevende willen de proeftijd opschorten en spreken af dat de maand proeftijd ingaat zodra het been van Adriaan is genezen en Adriaan weer aan het werk kan. Mag u zijn proeftijd nu opschorten? 

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen