Concurrentiebeding in de praktijk

Harold heeft een jaarcontract bij een farmaceutisch bedrijf als ontwikkelaar van medicijnen tegen aids. Hij is door het bedrijf speciaal opgeleid om deze medicijnen te ontwikkelen. Als het lukt, dan zal dit een internationale doorbraak voor het bedrijf zijn en kunnen de vele miljoenen die het bedrijf in de ontwikkeling heeft gestoken eindelijk worden terugverdiend. Het bedrijf moet dan wel het eerste bedrijf zijn dat met een goed medicijn komt. De concurrenten zijn ook druk bezig.
Als Harold bij een van die concurrenten gaat werken, dan neemt hij een schat aan informatie mee. Dat zou deze concurrent een enorme voorsprong geven.Met andere woorden: het bedrijf waar Harold werkt wil (terecht) niet dat Harold bij een concurrent gaat werken.
In een tijdelijk contract mag u geen concurrentiebeding opnemen. Geldt dat altijd of zijn er uitzonderingen op deze regel?

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen