Concurrentiebeding in een tijdelijk contract geldig

James heeft een jaarcontract bij een bedrijf waar hij rayonmanager is. James is opgeleid door zijn voorganger. James kent alle klanten en alle klantgegevens in het rayon, hij zet op basis van die kennis de strategie uit. Hij bepaalt de marges en weet welke bedrijven interesse hebben in welke specifieke producten. Deze kennis is van onschatbare waarde voor het bedrijf waar hij werkt Ă©n voor de concurrenten. James heeft een baan aangeboden gekregen van een concurrent om in hetzelfde rayon gelijksoortige producten te gaan verkopen. De leidinggevende is schriftelijk een concurrentiebeding met James overeengekomen in zijn tijdelijke arbeidscontract. James is ouder dan 16 en het zwaarwegende bedrijfsbelang is omschreven in het beding. Het beding voldoet met andere woorden aan alle regels. In het beding staat dat hij tot een half jaar na zijn uitdiensttreding niet voor een concurrent in hetzelfde rayon mag werken. Mag James de baan aanvaarden?

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen