Ontslag op grond van bedrijfseconomische omstandigheden

  • Als u moet bezuinigen op de personeelskosten of als u om andere bedrijfseconomische redenen afscheid moet nemen van één of meerdere van uw personeelsleden, dan moet u met een aantal zaken rekening houden.
  • U heeft (meestal) toestemming van het UWV nodig
  • Het UWV zal bekijken of 1) het nodig is om de werknemer(s) te ontslaan 2)  degene(n) die u wilt ontslaan wel 'aan de beurt' zijn.
  • Als u toestemming van het UWV heeft gekregen, dan kunt u het dienstverband opzeggen.
  • Bij bedrijfseconomisch ontslag worden payrollwerknemers hetzelfde behandeld als hun collega’s die bij het bedrijf in dienst zijn. Maar voor payrollwerknemers geldt wel een extra bedrijfseconomische reden: als het bedrijf waar ze werkzaam zijn de rekeningen van het payrollbedrijf drie maanden niet betaalt, dan is dat een bedrijfseconomische reden voor het payrollbedrijf om de payroll-werknemer te ontslaan. 

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video’s en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen