Een vacaturetekst schrijven

  • Hoe kunt u een vacaturetekst zo opstellen dat de juiste kandidaten zullen reageren? Allereerst is het van belang dat de vacaturetekst ‘wervend’ is geschreven. Dit kun je bereiken door het AIDA-model te gebruiken;
  • Een vacaturetekst bestaat doorgaans uit een aantal vaste onderdelen. Denk aan een introductie over het bedrijf, een omschrijving van de functie en de eisen waaraan kandidaten moeten voldoen;
  • Houd bij het schrijven van vacatureteksten rekening met gelijke behandelingswetgeving. Neem in de vacaturetekst daarom geen eisen op die verband houden met: ras, religie, leeftijd, geslacht, nationaliteit et cetera.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen