Opzegverboden

  • Er zijn verschillende redenen waarom een werknemer – ook al is aan alle eisen voor ontslag voldaan – niet mag worden ontslagen.
  • In de wet staan twee soorten opzegverboden; de ‘wegens’-opzegverboden en de ‘tijdens’-opzegverboden. 
  • Bij ‘tijdens opzegverboden’ mag de werknemer niet worden ontslagen (dat is bijvoorbeeld zo tijdens de zwangerschap van een werkneemster).
  • Bij ‘wegens opzegverboden’ mag de werknemer wel worden ontslagen, maar niet vanwege een bepaalde reden (dat is bijvoorbeeld zo als een werknemer niet op zondag wil werken. Hij mag wel ontslagen worden, maar niet omdat hij op zondag niet wil werken).

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen