Werknemer neemt ontslag

  • Als een werknemer ontslag neemt, dan is er meestal niet veel aan de hand. Het is handig om de werknemer te vragen om zijn ontslagname op papier te zetten.
  • Daarnaast kunnen er zaken zijn die besproken moeten worden, zoals een eventueel concurrentie-, relatie- en geheimhoudingsbeding, terugbetaling van studiekosten en de overdracht van werk.
  • Soms is het niet zo simpel. Als een werknemer in een boze bui zijn baan opzegt, dan heeft een leidinggevende de verantwoordelijkheid om te onderzoeken of hij zijn baan écht wel wilde opzeggen. Soms betekent dat, dat de leidinggevende de werknemer moet vragen of hij wel zeker weet dat hij ontslag wil nemen.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video’s en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen