Langdurig ziekteverzuim

  • Als een werknemer langer dan ongeveer zeven werkdagen en dus langdurend ziek (oftewel langdurend arbeidsongeschikt) is, gelden er alleen re-integratieverplichtingen voor de werkgever als de werknemer in de gelegenheid is om te werken.
  • Heeft de werknemer geen mogelijkheden om te werken (zoals het geval kan zijn bij terminale ziekte), dan gelden er geen re-integratieverplichtingen voor u. In dat geval bestaan er wel andere verplichtingen.
  • Als het aanpassen van de werkplek helpt om de werknemer te laten re-integreren, bent u verplicht die aanpassingen door te voeren.
  • In bepaalde gevallen kunt u een subsidie van het UWV krijgen als u extra kosten maakt om de werkplek van een zieke werknemer aan te passen.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen