Werkneemster is zwanger

Janneke is twintig weken in verwachting van haar tweede kindje. Omdat de zwangerschap Janneke zwaar valt, besluit ze zes weken voor de uitgerekende datum met zwangerschapsverlof te gaan. Ze meldt dat drie weken voor de ingangsdatum van het verlof bij u, binnen de wettelijke termijn dus. Ook al begint Jannekes vervangster pas vier weken voor de uitgerekende datum, u kunt dit niet weigeren. Een zwangere werkneemster is vrij een datum te kiezen die ligt tussen de zes en de vier weken voor de uitgerekende datum.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen