Re-integratie tweede spoor

Dirk is vijftig en werkt al zijn hele leven als metselaar. Door hevige rugpijnen kan hij onmogelijk zijn eigen werk nog uitvoeren. Hij meldt zich ziek en gaat naar de bedrijfsarts. De bedrijfsarts oordeelt dat het voor Dirk onmogelijk is ooit nog zijn eigen werk uit te kunnen voeren. Ook zijn er geen passende werkzaamheden bij het bedrijf. De bedrijfsarts geeft aan dat re-integratie tweede spoor moet worden gestart. Oftewel: Dirk en de leidinggevende moeten zoeken naar een passende werkplek voor Dirk buiten de werkgever.
Wat moeten Dirk en de leidinggevende doen? Als de bedrijfsarts oordeelt dat het voor een werknemer onmogelijk is ooit nog zijn eigen werk uit te kunnen voeren, wat moet u dan als leidinggevende doen? En wat zijn de verplichtingen van de werknemer zelf?

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen