Aanvragen deskundigenoordeel door werkgever

De bedrijfsarts heeft geoordeeld dat Marina volledig arbeidsongeschikt is voor haar eigen werk. Terugkeren in haar eigen functie is volgens de bedrijfsarts uitgesloten. Nu het soort werk waarvoor Marina nog wél geschikt is bij haar werkgever niet bestaat, gaan Marina en haar leidinggevende op zoek naar een uitdaging voor Marina buiten de werkgever. Ze doen hard hun best om een werkplek voor Marina te vinden, met resultaat. De werkgever denkt passend werk te hebben gevonden bij een bedrijf in de buurt. Dit bedrijf kan Marina het werk aanbieden dat zij wel kan uitvoeren. Marina weigert dit werk uit te voeren. Zij is van oordeel dat dit werk niet passend is.
Wat kan de leidinggevende doen om erachter te komen of het werk wel of niet passend is?

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen